Rulouri exterioare

RollArtSystem.RO

Societatea noastra produce rulouri exterioare din doua tipuri de materiale: rulouri exterioare din aluminiu si rulouri exterioare din pvc.
Putem acoperi o gama foarte larga de culori de rulouri exterioare, in functie de dorintele clientului. Se pot realiza si jaluzele exterioare. Firma poate realiza si alte tipuri de jaluzele: jaluzele verticale si jaluzele orizontale.
Rulourile exterioare protejeaza ferestrele de intemperii si obtureaza complet patrunderea luminii in încapere.
Rulourile au, pe langa aspectul estetic, rolul de protectie impotriva hotilor (blocheaza posibilitatea patrunderii in incapere) iar pentru a nu se putea permite in niciun mod ridicarea fortata din exterior pot fi dotate cu accesorii de siguranta.

Rulourile ofera o buna izolare fonica si termica, sunt foarte rezistente la actiunea prelungita a soarelui si a altor factori de mediu. Prin montarea rulourilor exterioare la distante de 4-7 cm fata de fereastra se realizeaza un strat izolator intre mediul inconjurator si fereastra, ceea ce va duce la amortizarea in timp a costurile rulourilor (caldura din interior nu se mai disipa in exteriorul incaperii), mai ales cand se combina cu tamplarie pvc cu geamuri termopan (ferestre termopan).

Studiile arata ca se poate reduce zgomotul din afara cu pana la 10dB, bineinteles ca in cazul unei montari profesionale prin care suprafetele de contact ajung sa fie perfect imbinate.

Rulourile exterioare sunt accesoriile dumneavoastra necesare. Le putem numi un lux necesar, deoarece designul lor ofera o nota de boem, de luxos, iar utilitatea lor le face necesare.

Rulourile exterioare pentru termopane sunt componente facultative, dar foarte importante, ale tamplariei PVC cu geam termopan. Pot fi de asemenea folosite si atunci cand profilele PVC sunt inlocuite de unele din aluminiu sau de lemn. Se pot monta atat in dreptul geamului termopan cat si in dreptul intregii tamplarii PVC.

Acestea au patru roluri importante, indiferent de tipul lor. In primul rand pot contribui la o izolare termica mai buna. In al doilea rand pot contribui la o izolare fonica mai buna. Nu in ultimul rand, acestea ofera o protectie impotriva vederii in interior si protejeaza incaperea de razele soarelui, mentinand temperatura la un nivel cat mai confortabil. De asemenea, acestea permit aerisirea camerei fara a lasa insectele si praful sa intre in camera.

Exista si rulouri exterioare care sporesc securitatea usilor si ferestrelor termopan, iar in functie de design-ul lor pot sa aduca si un aport vizual important.De multe ori acestea schimba fundamental aspectul unei tamplarii PVC.

Rulourile exterioare imbunatatesc eficienta termica a tamplariei PVC
In timpul iernii, rulourile tin inghetul si frigul la distanta de tamplaria PVC, contribuind la diminuarea pierderilor de energie termica. Se estimeaza ca in functie de tipurile de rulouri exterioare, in anotimpul rece se poate creste eficienta termica a usilor sau termopanelor cu pana la 30%, datorita faptului ca lamelele sunt umplute cu spuma poliuretanica.

Acest procent difera insa de calitatea tamplariei PVC. Daca termopanul are un grad inalt de izolare, atunci aportul adus de rulourile exterioare (jaluzelele exterioare) este mai mic. Daca acestea pierd caldura, din diverse motive, atunci aportul rulourilor este mai mare.

Rulourile exterioare sunt importante, din punct de vedere al eficientei termice, si in timpul verii, atunci cand se doreste ca in camera temperatura sa fie cat mai scazuta. Razele soarelui sunt tinute la distanta, fara a fi nevoie ca geamul sa fie acoperit de draperie. Practic, rulourile exterioare permit reglarea nivelului de lumina acceptat, in mod uniform, pe toata suprafata sticlei.

Rulourile exterioare imbunatatesc eficienta fonica a tamplariei PVC
In functie de grosimea profilelor PVC sau a geamului termopan, ferestrele si usile termopan au un grad de izolare fonica foarte mare. Sunt situatii insa cand locuintele se afla in zone cu o poluare fonica foarte mare, cum ar fi in apropierea aeroporturilor sau a garilor, si atunci geamurile termopan nu pot face fata in intregime zgomotului. In acest caz se pot lua masuri suplimentare pentru diminuarea poluarii fonice cum ar fi montarea unor rulouri exterioare.

Atunci cand este deschis un geam pentru a aerisi o camera, in functie de tipul lor, rulourile exterioare pot diminua poluarea fonica semnificativ, chiar daca nu la fel de mult ca atunci cand geamul e inchis. Diferenta intre folosirea si nefolosirea rulourilor este insa sesizabila.

Rulourile exterioare ofera intimitate
Jaluzelele exterioare pot oferi intimitate fara a bloca lumina sa intre in incapere. Odata cu reglarea nivelului de lumina permis intr-o camera se regleaza si nivelul de vizibilitate astfel incat se poate beneficia atat de lumina naturala cat si de intimitate.

Cresterea nivelului de lumina nu este direct proportionala cu cresterea nivelului de vizibilitate dintspre exterior spre interior. Acest lucru poate fi valabil pentru o locuinta aflata la parter insa odata cu cresterea inaltimii, lamelele rulourilor exterioare, pozitionate perpendicular cu geamul, pot creste la maxim nivelul de lumina si pot bloca complet vizibilitate de la nivelul solului. Conteaza insa si latimea lamelelor jaluzelelor exterioare.

Rulourile exterioare impiedica insectele sa intre in locuinta
Rulourile exterioare pot fi folosite pe post de plase de insecte astfel incat atunci cand este aerisita o camera sa nu patrunda si tantarii sau alte insecte. Pentru o eficienta maxima este important ca distanta dintre lamele sa nu fie prea mare, adica acestea sa fie cat mai mici.

Ele pot proteja incaperea si de praf daca nu sunt deschise la maxim. Praful se va opri pe lamele, care pot fi curatate sau spalate de ploaie. In cazul de fata, pentru o protectie mai mare impotriva prafului si pentru o aerisire mai buna, e indicat ca lamelele sa fie cat mai late.

Alte functii ale rulourilor exterioare
Dupa cum e mentionat la inceputul articolului, anumite rulouri exterioare (jaluzele exterioare) pot creste gradul de securitate. Acestea nu pot fi actionate decat din interiorul locuintei si au lamelele din materiale extrem de rezistente. Au si un rol preventiv deoarece nu le permit celor care isi doresc sa intre ilegal in locuinta sa isi dea seama daca proprietarul este acasa.

Rolul estetic al rulourilor exterioare nu poate fi ignorat. Tamplariile PVC pot fi destul de complexe astfel incat nu au de multe ori nevoie de alte elemente pentru a fi imbunatatite din punct de vedere estetic insa faptul ca se poate intampla acest lucru nu ar trebui neglijat.

    Solicita o oferta